Nema proizvoda u košarici
Prije tjedan dana održano je predavanja u Sveučilišnoj knjižnici u Puli. Tema je bila regenerativna poljoprivreda koja je nastavak ekološke poljoprivrede i temelji se na znanstvenim i primijenjenim istraživanjima. Bruno Motik održao je zanimljivo predavanje [...]
http://zk.dbi.hr/bruno-motik-poljoprivreda-je-rjesenje-za-sve-probleme/?fbclid=IwAR1dpg0bhCRPSxvwyZSURttqgFpavAYC7z_BwavTaI92FOEi67F7dIxnNRY [...]
INDUSTRIJSKA KONOPLJA Industrijska konoplja (Cannabis sativa L.) je biljka koja je na našim prostorima uzgajana dugi niz godina. Proizvodnja konoplje, njezina upotreba i razvoj kudeljarstva u Hrvatskoj započinju krajem 19. i početkom 20. stoljeća najvećim [...]
Lovor – lovorov list (lat. Lauri folium) Lovor (lat. Laurus nobilis) je vazdazeleni grm ili nisko stablo iz porodice lovorika (lat. Laureaceae). Dolazi iz Male Azije, otkud se raširio po Sredozemlju. Kod nas raste od [...]
Lješnjak Obična lijeska (lat. Corylus avellana) je listopadni grm ili niže stablo iz porodice brezovki (lat. Betulaceae). Raste samonikla u nizinama i do 1800 m nadmorske visine u umjerenom pojasu Europe i jugozapadne Azije. Raste [...]
Zamrzavanje hrane. Slučajno sam naišla na Uputstvo za pripremu namirnica za smrzavanje iz ’80-tih, što me potaknulo da napišem ponešto na temu zamrzavanja. Uputstvo navodi da je smrzavanje najbolji način da nam namirnice ostanu svježe [...]
Kako postati ekološki proizvođač u Republici Hrvatskoj Pravna regulativa Zašto ekološka poljoprivreda ? Ekološka poljoprivredna proizvodnja je poljoprivredna proizvodnja u kojoj primijenjujemo načela održivog gospodaranje. Ona se odnosi na sve postupke u proizvodnji, od proizvodnje [...]
Studije pokazuju da svaki dan donesemo oko 200 odluka vezanih uz hranu. Što ćemo jesti, pak ne utječe samo na naše zdravlje, već ima dalekosežne posljedice na ono što se događa s cijelim Planetom. Ono [...]
Korisničko ime ili email adresa *
Zaporka *
Prijava Zapamti me
Izgubili ste zaporku?